Lyan, platsen för skrivande

Hur ser din skrivarlya ut?

Föreställ dig en plats i fantasin, eller skapa din egen plats där du kan skriva.

Vill du sitta på en stol, i en soffa, utomhus eller på golvet? Skapa ett ställe där du har din utgångspunkt, dina pennor, det du skriver på och slå dig ner.          Vart som helst duger till att börja med och låt inte tanken på att det ska vara ”rätt” hindra dig från att komma igång.

Börja med att skriva några rader om din perfekta skrivarlya och möblera den så att du känner dig inspirerad att vara där.

Skrivandet är ett sätt att bevittna sitt eget liv. Det kan ta en till platser man inte har möjlighet eller vill gå till på något annat sätt än i fantasin, ett sätt att låta tankarna ta en annan form och antingen lämnar man dom där, eller så läser man det man skrivit för att få distans eller möjlighet att se saker ur ett annat perspektiv.
Ett annorlunda sätt att lära känna och kanske förstå det man inte får tag på genom att bara tänka på det.

Tanken här är att inspirera dig att skriva om, och våga närma dig områden som du inte annars skulle besöka.

Det kan bli ett äventyr för den som söker äventyr, skrämmande för den som är rädd eller magiskt för den som låter sin fantasi öppna nya dörrar.                        Det viktigaste är att sätta sina egna gränser.

Som spindeln väver sitt nät, väver den som skriver sin historia.

Om du vågade vad skulle du i så fall skriva?

Det är många gånger jag skulle vilja skriva från mitt innersta men hindrar mig hela tiden med… tänk om någon blir arg, sur eller ledsen.                                             Jag oroar mig också för vad andra ska tycka och tänka men utifrån den plattformen finns det egentligen ingenting av vikt jag kan skriva.                        Hur ointressant blir det inte när jag inte vågar skriva ärligt och rakt, när jag oroar mig för vad andra tycker om det jag skriver.

Så, hur är det för dig, sitter du fast i en fantasi som håller dig tillbaka?              Vad skulle du skriva om du inte begränsade dig själv?

Jag beundrar människor som skriver precis det de tänker och tycker och skiter i hur det tas emot.

En annan tanke är att jag inte är säker på vad jag tycker och tänker, att det bara är i stunden som jag uttrycker mig och att det sedan kommer att försvinna för att glömmas av mottagaren. Om jag däremot skriver något så finns det kvar för alltid och jag kan aldrig ändra det jag skrivit och säga att jag inte menade det.

Men spelar det egentligen någon roll vad andra tycker och tänker, det är ändå min sanning, min verklighet och uppfattning. Så nu när jag skrivit det här kanske det lossnar och jag vågar skriva det jag egentligen vill skriva om. Livets alla vindlingar utifrån mitt eget perspektiv.

Skriv om din favorithobby och varför du gillar den. Om du inte har någon hobby, tänk ut vad du skulle vilja göra.

En hobby kan vara vad som helst där du tillåter dig att förlora dig själv ett tag. En favoritsysselsättning du ägnar dig åt eller vill ägna dig åt. Det kan också vara flera olika saker men välj en.

Var detektiv i ditt eget liv.

Är det något du undrar över i ditt liv? Låtsas att det finns en detektiv eller någon annan person som ser på ditt liv ur sitt perspektiv och som tar reda på fakta kring det som hände. Om du vill kan personen ställa frågor till dig och därefter drar han eller hon sin slutsats om vad som troligen hände.                                   Eller … föreställ dig en dialog med några, där du ställer dig utanför men där dialogen handlar om dig.

Den första dagen i skolan

Hur kändes det när du skulle börja skolan, hade du några tankar om det just då, och vad var det i så fall?

Kommer du ihåg vägen till skolan, hur fröken eller magistern såg ut, var det många elever, var det en stor eller liten skola? Var det något speciellt som du minns, eller minns du inget alls?

En känsla

Välj en känsla som du verkligen inte gillar, en känsla du försöker undvika. När inträffar den och hur gör du för att undvika den. Vad skulle hända om du inte undviker den längre utan i stället börjar undersöka den?